Placemaking bij de UvA

Sinds 2017 wordt de cursus ‘Placemaking: estafette voor stadmakers’ aangeboden bij de Universiteit van Amsterdam. De cursus is uitgegroeid tot een programma dat wordt aangeboden op verschillende UvA locaties: Universiteitskwartier, Roeterseiland en Science Park.

Studenten analyseren hun eigen campus(omgeving). Ze gaan in gesprek met wetenschappers, buurtbewoners, overheid en organisaties en gebruiken hun wetenschappelijke kennis om samen de gebieden te verbeteren.

Door een meerjarige samenwerking tussen de UvA, gemeente en bedrijven, bouwt ieder semester een nieuwe groep studenten voort op het betreffende gebiedsdossier. Kennis en inzichten worden verankerd in het gebied, ook nadat studenten het vak hebben afgerond. Studenten geven na afloop het stokje door aan de volgende groep en spelen een rol bij het opzetten en vormgeven van de nieuwe projectfase. Deze website is opgezet om het werken in estafette nóg makkelijker te maken.

Student Placemaking

“Placemaking is voor mij het beste vak wat ik tot nu toe heb gevolgd! Dit vak is eindelijk de theorie in praktijk brengen.”